اسکیت یکی از ورزش های مهیجی است که در هر سنی طرفداران خاص خودش را دارد، ورزشی که به تعادل بالای بدنی نیاز دارد و بهتر است که یادگیری آن از همان ابتدا به صورت اصولی و زیر نظر مربی باشد. شما کافی است یک کفش اسکیت مناسب خریداری کنید و بعد از ثبت نام در کلاس های آکادمی اسکیت قراگوزلو، تبدیل به یک اسکیت باز حرفه ای شوید. اما یادگیری اسکیت را از کجا باید شروع کرد؟ به چه وسایل و تجهیزاتی نیاز است؟ در ادامه همراه ما باشید تا به بررسی کامل آموزش اسکیت بپردازیم.
آموزش اسکیت به کودکان
مهم ترین نکته در مورد آموزش اسکیت به کودکان این است که کودک باید به سنی رسیده باشد که قادر به درک و هضم قوانین باشد و بتواند آن ها یاد بگیرد و تمرین کند که بهترین سن یادگیری، از چهار یا پنج سالگی به بعد است. کفش اسکیتی که خریداری می شود باید کاملا اندازه پای کودک باشد و این را هم در نظر داشته باشید که تمامی کفش های این ورزش، تا چهار سایز قابل تغییر هستند.
به کودکان باید حرکات اصولی و درست آموزش داده شود تا آسیبی به بدن و ستون فقرات وارد نشود. برای این که کودک به تعادل بدنی بالایی برسد، ممکن است چنیدن بار زمین بخورد و این ترس باید در او از بین برود. شروع یادگیری، معمولا با حرکات پنگوئنی است به گونه ای که پاها به صورت عدد 7، پشت کاملا صاف و زانوها کمی خمیده باشد. کم کم کودک باید شروع به راه رفتن کند و کفش را از روی زمین بردارد و کمی جلوتر مجدد روی زمین بگذارد و فرود با هر چهار چرخ اسکیت باید باشد. این تمرین تا مرحله ای ادامه پیدا می کند که تسلط کافی ایجاد شود.
بعد از این مرحله، حرکاتی مانند نحوه ترمز گرفتن با اسکیت آموزش داده می شود و کودک با مربی وارد پیست اسکیت می شود و تکنیک های پیشرفته تری را یاد می گیرد.
آموزش اسکیت به بزرگسالان
آموزش در بزرگسالان نیز با تمرینات تعادل و پوزیشن صحیح بدن آغاز می شود که همانند آموزش در کودکان است که پاها در حالت 7 قرار می گیرند و راه رفتن شروع می شود. به افراد بزرگسال نیز مهارت هایی مانند سر خوردن رو به جلو و ترمز گرفتن یاد داده خواهد شد.
در هر دو رده سنی، آموزش زمین خوردن و نحوه صحیح بلند شدن و این که زانوها باید به سمت جلو خم شوند و اول دست ها و بعد زانوها و آرنج با زمین تماس پیدا کنند، باید رعایت شود که این مورد فقط با تمرین و تکرار قابل انجام خواهد بود. برای بلند شدن از زمین نیز، چهار چرخ یکی از اسکیت ها باید کامل روی زمین قرار بگیرد، سپس پای دیگر به کمک دست ها روی زمین قرار می گیرد به گونه ای که حالت ایستادن و قرارگیری پاها به صورت 7 باشد.
نکات مهم آموزش اسکیت
آن چه که در آموزش اسکیت از اهمیت بالایی برخوردار است، حفظ ایمنی هنرجو است که نباید آسیب فیزیکی و جسمانی در طول جلسات یادگیری به او وارد شود. به همین خاطر، یک سری نکات حتما باید در هر جلسه آموزشی مد نظر قرار داده شوند، از جمله:
• گرم کردن بدن قبل از آموزش
• استفاده از تجهیزاتی مانند کلاه، زانو بند، مچ بند و آرنج بند
• نحوه صحیح پوشیدن لوازم ایمنی
• انجام حرکات کششی قبل از تمرین
• سفت کردن اسکیت در ناحیه مچ و ساق پا
آیا اسکیت سواری برای کودکان بی خطر است؟
در صورتی که کودکان از تجهیزات ایمنی لازم استفاده کرده و توانایی های بدنی لازم را ایجاد کرده باشند، اسکیت روی غلتک می تواند برای کودکان بی خطر باشد. نظارت بر پیشرفت آنها و اطمینان از رعایت اقدامات ایمنی مناسب هنگام اسکیت بسیار مهم است.
آیا کودک من می تواند اسکیت سواری را شروع کند اگر قبلاً هرگز اسکیت نکرده است؟
بله، کودکان می توانند اسکیت سواری را شروع کنند حتی اگر قبلاً هرگز اسکیت نکرده باشند. شروع با اسکیت های چهارگانه و ثبت نام آنها در آکادمی اسکیت غرب تهران می تواند به آنها در یادگیری تکنیک های مناسب و اقدامات ایمنی کمک کند.
بچه ها هر چند وقت یک بار باید اسکیت غلتکی تمرین کنند؟
کودکان باید هر چند وقت یکبار که راحت و علاقه مند هستند، اسکیت غلتکی را تمرین کنند. مهم است که از زیاده روی در آن و ایجاد خستگی یا فرسودگی جسمانی خودداری کنید.
کدام نوع اسکیت برای مبتدیان بهتر است؟
وقتی نوبت به انتخاب بهترین نوع اسکیت برای شخصی می رسد که تازه آموزش اسکیت را با اسکیت غلتکی شروع کرده است، قطعاً اسکیت های چهارگانه راهی برای موفقیت هستند. اسکیتهای چهارگانه به راحتی با پیکربندی دو در دو چرخ آنها تشخیص داده میشوند، که باعث میشود آنها برای مبتدیان پایدارتر و آسانتر از اسکیتهای درون خطی یا اسکیتهای روی یخ باشند.
پایداری اضافی ارائه شده توسط این اسکیت ها به علاقه مندان مبتدی به اسکیت اجازه می دهد تا حرکات اولیه را سریعتر و با ترس کمتری از افتادن یاد بگیرند.
کدام یک برای مبتدی راحت تر است؟ رول اسکیت یا اسکیت درون خطی؟
وقتی صحبت از عوامل موثر بر یادگیری اسکیت روی غلتک می شود، بزرگترین سوال برای مبتدیان این است که بهترین نوع اسکیت کدام است؟ باید گفت، برای یک مبتدی، اسکیت روی غلتک بسیار ساده تر از اسکیت درون خطی است.
کفش های اسکیت غلتکی به دلیل پایه اسکیت گسترده ای که دارند تعادل و راحتی بیشتری را ارائه می دهند و برای کسانی که تازه شروع به کار کرده اند ایده آل هستند. در مقابل، اسکیت های درون خطی به مهارت و تکنیک بیشتری نیاز دارند زیرا برای سرعت طراحی شده اند و دارای چرخ های نازک تری هستند که از ثبات آن ها می کاهد.
هر چند وقت یکبار باید اسکیت سواری کرد؟
اگر از طرفداران اسکیت روی غلتک یا حتی مبتدی هستید، ممکن است تعجب کنید که آیا اسکیت کردن هر روز بی خطر است یا خیر. پاسخ این است که بستگی به سطح آمادگی جسمانی و اهداف شما دارد.
نکته کلیدی این است که به بدن خود گوش دهید و به علائم درد یا آسیب توجه کنید. اگر تازه کار هستید، بهتر است به آرامی شروع کنید و به تدریج شدت و مدت جلسات خود را افزایش دهید. همچنین باید از وسایل ایمنی مناسب استفاده کنید.
همانطور که گفته شد، اگر از اسکیت سواری لذت می برید و می توانید آن را با خیال راحت با اقدامات احتیاطی مناسب در برنامه روزانه خود بگنجانید، هیچ دلیلی وجود ندارد که روزانه آن را انجام ندهید!
اگر به دنبال کلاس اسکیت کودکان در غرب تهران هستید کافی است به این صفحه مراجعه کنید.
تعداد جلسات آموزش اسکیت
تعداد جلسات اسکیت به عواملی مانند استعداد و علاقه فرد، ساختار بدنی و تعداد ساعات تمرین و آموزش بستگی دارد و معمولا قدرت یادگیری در کودکان بیشتر از بزرگسالان است که می تواند به این دلیل باشد که بزرگسالان آگاهی بیشتری نسبت به زمین خوردن و آسیب های فیزیکی دارند. اما می توان که تقریبا ده تا بیست جلسه آموزش مقدماتی نیاز است و بعد از آن به توانایی های خود فرد بستگی دارد.
بیشتر بدنید(تاثیر اسکیت بر روی رشد و قد کودکان)